Vararengaspalvelu paikalle?

7 October 2019
 Kategoriat: , Blog

jaa  

Vararengaspalvelu

Auto voi jättää tien päälle monesta syystä. Joskus bensa loppuu, joskus moottori sammuu teknisestä viasta johtuen tai liian kova pakkanen yllättää. Renkaan hajoaminen on myös yksi yleisimmistä syistä ja jos vararengasta ei ole mukana saattaa auton hinaus tai vararengaspalvelu olla ainut vaihtoehto etenemiselle. Tärkeintä on, ettei rikkoutuneella renkaalla yritä ajaa. Tässä kirjoituksessa käydään läpi, mitä tulisi muistaa palvelun tilaamisessa paikalle tai itse hinaamisessa.

Vararengaspalveluun soittaminen

Jos vararengasta ei ole mukana ja tarvittavaa välineistöä ei ole, suositeltavaa on vain soittaa vararengaspalveluun. Ammattitaitoiset renkaan vaihtajat asianmukaisella kalustolla hoitavat tilanteen paljon nopeammin ja kaikista turvallisimmin.

Ensimmäisenä kun rengas puhkeaa, tulisi huolehtia autosta noustaessa, että itse on näkyvä, esimerkiksi pukemalla päälle huomioliivi, jos on pimeää. Tämän jälkeen tulee viedä varoituskolmio tarpeeksi kauaksi autosta merkiksi muille autoilijoille. Tämän jälkeen voit keskittyä vararengaspalvelun soittamiseen.

Vararenkaan puuttuminen ei ole ongelma, sillä palveluun kuuluu yleensä vararenkaan antaminen lainaan ja yleensä se annetaan veloituksetta lainaan, jos tuot rikkoutuneen renkaan heille korjattavaksi.

Jos joudut itse hinaamaan auton

Joskus voi olla mahdollista, ettei vararengaspalvelu ole tavoitettavissa ja auto joudutaan hinaamaan lähimpään korjaamoon.

Tässä tulee ottaa ennen kaikkea turvallisuus huomioon, muiden autolijoiden ja oma, sekä varmistaa ettei vahingossa kolhi autoa hinatessa.

Hinatessa tulisi käyttää joko hinausköyttä tai tankoa. Köyden tai tangon keskiosassa tulee olla kiinnitettynä selkeästi näkyvä lippu. Jos kyse on jarruvikaisesta autosta, sitä saa hinata vain tangon, puomin tai apuvaunun avulla. Tai jos autossa on ohjausvika niin silloin autoa saa hintata vain apuvaunun avulla tai puomille nostettuna.

Hinattava auto ei saa olla painavempi kuin hinaava auto, sekä hinattavan ajoneuvon kuljettajalla tulisi olla kyseisen ajoneuvon ajamiseen oikeuttava ajokortti.

Moottoritiellä säännökset ovat vielä tiukemmat luonnollisesti, koska siellä ajonopeudet ovat luonnollisesti suurempia. Siellä ajoneuvoa ei saa vetää käyttäen köyttä, vaijeria tai muuta vastaavaa välinettä. On kuitenkin sallittua käyttää näitäkin vetovälineitä seuraavaan moottoritien poistumiskohtaan saakka.

Hyvä nyrkkisääntö kuitenkin on, että tutustu autosi ohjeiden mukaiseen hinaukseen. Tästä syystä olisi hyvä varmistaa että autonohjekirja on aina mukana.

Luonnollisesti autoa hinatessa kokeneempi kuljettaja tulisi laittaa ajamaan hinausautoa.

Lisää vararengaspalvelusta voit lukea Hinauspalvelu Huhtanen sivuilta.